Du Och Jag Och Två Barn

Just nu:

image

Fixar ihop en lunch innan killen går iväg på jobb.
Jag föredrar steka kycklingen i en stekpanna på spisen. Tycker min kyckling blir för torr i ugnen ibland och jag misslyckas aldrig när jag tillagar i en stekpanna.
Först steker jag så att kyckling får en fin stekyta. Sedan lägger jag över ett lock och låter den vara ifred. Vänder kycklingen igen och ser den nästan klar ut så kan jag ibland lägga över klyftad potatis i samma stekpanna som får tillagas samtidigt med kyckling, även lägga dit nån morot blir också gott.
Sedan får det stå tills allt är klart.
Blir så smarrigt och saftigt alltihopa (:
Annars om man inte vill blanda potatis i samma panna så kan man slå på ugnen och köra in en masssa rotfrukter/grönsaker bl a med goda kryddor och olivolja. Brukar hälla i lite lite vatten och på slutet av tillagningtiden så lägger jag över folie så att grönsakerna nästan blir ångade ist för att få en bränd yta.

Hur tillagar ni eran kyckling?
Jag är skiträdd att äta kyckling som inte ser klar ut och tillagar kyckling med all försiktighet.
Tex ser till att disktrasor o disksvamp inte är i närheten och skurar hela diskbänken.
Jag vill ha en ren bänk när jag tillagar min mat.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats