Du Och Jag Och Två Barn

Havrekex ( glutenfritt och mjölkfritt)

image

image

Jag gjorde dessa kex till barnen för någon dag sedan och dem vart väldigt omtyckta. Havrekex hette dem enligt receptet ovan som jag googlade (Länk till receptet) men jag gjorde om receptet till lite mer allergivänligt för mina flickor.

Mitt recept:

150 g mjölkfritt margarin
1 dl kokosmjölk
3 dl semper glutenfritt finmix
3 dl havregryn
1 dl kokosmjöl (ungefär)
1/2 tsk salt
2,5 tsk bakpulver
1 msk honung för sötman ( mer omtyckt då tänker jag – smaka av jag har inte exakta mått här eller uteslut)

Gör sedan samma som receptet ovan.Man får smaka av och känna sig fram på degen.
Enligt riktiga receptet så stod det bikarbonat men det hade jag inte hemma så jag tog dubbelt av bakpulvret istället, men kanske blir den ännu bättre med bikarbonaten. Bakar faktiskt aldrig med det men lär köpa hem bara för att testbaka.
Jag kavlade ut den färdiga degen med ett bakplåtspapper över, känner att det hade fastnat annars.
I ugnen var dem i mer än 15 minuter. Våran ugn är lite knasig så man får titta, känna på kakan. När den fått fin färg så är det klart. (jag får aldrig till samma antal som det står i recepten, oftast blir det färre eller fler kakor men inte dåligt för det)
Minns inte hur många kakor jag fick ut men ganska många i alla fall, sedan beror också på hur stora man vill ha dem.

 

Ni ser hur jag skriver upp mina recept, lite slarvigt på ett papper. Nu har jag köpt allt till min receptpärm och ska fint sortera mina bästa recept! precis som jag vill ha det!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats