Jiyans 2.års dag närmar sig och man har börjat planera lite smått redan.
På hennes 1.års dag blev det lite krångligt kan jag tycka, då man inte hann med mycket som man tänkt att man skulle hinna med.
Har för mig att vi grillade den dagen, men i år har jag tänkt ge mig på att göra en smörgåstårta då har man ju det redan ätfärdig när gästerna kommer istället för att stå och förbereda mat i sista sekunden.Det är första gången man ger sig in på att för att få till en smörgåstårta så det kan gå hur som helst, haha.
Det är mycket jag måste tänka på när det gäller att få till en mjölk och äggfri en för det är självklart att hon ska kunna få äta det vi äter med.
Har märkt att några har klickat in sig på Kategorin ”mjölk/ägg allergi”, det tycker jag är super kul även fast den kategorin inte har så många inlägg eller tips. Ska försöka förbättra och skriva lite mer där i.
Ett recept på äggfritt majonnäs har jag surfat fram på internet och tänkte försöka fixa till en i dagarna. Skriver sen hur det har gått. Det som är svårast är ju dessa röror så att inte tårtan blir för torr. Creme freich och mjukost går ju helt bort.
Om någon har tips på vad man kan ha i en smörgåstårta så skriv gärna!
ps. dock går fläsk helt bort också.
Ska ha kalas. Någon som vet ett bra recept på en mjölk o äggfri smörgåstårta
Det finns ju nu kycklingfilé som är tunt skivat till pålägg att lägga på annars..
Jadu, ja tonfisk är ju ganska hackat om man köper den på burk. Blandat med hackad purjo och så blandat med majonäs eller funkar kanske med någon naturell yoghurt eller grädde eller nått? Haha. Mest så det inte blir torrt. 🙂 det kan finnas både ägg och mjölkfri majonäs i vissa butiker också..
Potatissallad hade ju varit perfekt! Vet att det förekommer som tillbehör eller dekoration ovanpå men borde ju lika gärna funka inuti. Passar ju dessutom både till kyckling, kalkon, rostbiff, ja typ allt! 🙂
Jag hade vanligt sånt billigt rostebröd men annars brukar man väl ha landgångsbröd. 🙂
Vet att coop har en ägg och mjölkfri, deras egna märke men tänkte att det blir bäst att göra egen majjo (om det går) 🙂
Rostbröd? du menar sådana i skivor? 🙂
Är rädd att det ska smaka ”konstigt” för dem som inte är vana vid havreprodukter haha, men kanske kryddning och tillbehör tar bort lite av havresmaken. Havrevisp är ju blääää! tror det var gogreens smakar typ kola om den fast inte den goda kolan..
Jag älskar kyckling i smörgåstårta! Fast jag älskar kyckling i allmänhet. Hah. Rostbiff kan vara fint som dekoration.
Du kan ju alltid söka på veganska smörgåstårtrecept. Dom äter ju inte heller mjölk eller ägg. Sen bara lägga till protein/kött som du vill. : D
::::MiMi:::: Ja! kyckling är ju så gott!!! och gott på smörgås över huvudtaget! Har sökt på veganska recept men hittade bara en massa avancerad läsning haha. Varför ska recept vara krångligt 😉
Kan man ha potatissallad i en smörgåstårta? håller med att rostbiff passar fint som dekoration! men vågar man köpa rostbiff 😉 blir det inte hästbiff numera? haha!
Kommer bli så kul att dekorera, det längtar man ju som mest till 😉
Jag gjorde en mjölkfri till min familj för många år sedan. Minns dock bara att ena lagret var leverpastej och hackad inlagd gurka men det går ju inte. 🙂 Många kör ju på mimosasallad. Tonfisk och purjolök fick jag sist på en mjölkfri smörgåstårta. Mjukost brukar min svärmor använda. Annars kanske någon röra med räkor? 🙂
Ja det finns ju hur mycket som helst! 🙂
::::Sandy:::: Heheh synd att du inte minns vad du hade i din smörgåstårta, det finns kycklingleverpastej. Fast det är dumt att de förekommer mjölkprotein i det =/
Iaf de jag brukar köpa, kanske finns det en svenskt produkt också? har dock inte sett. Tonfisk och purjolök? bara hacka o blanda? Kan tänka mig göra en kyckling och en fisk smörgåstårta 🙂
För många i familjen kan knappt titta på skaldjur haha. Iof inte jag heller.. blundar oftast när jag äter det 😉 men det är gott!
Vad hade du som bottnar till din?