I lördags gjorde jag en kyckling Lasange. Tanken var att jag skulle göra en Lasange på kyckling med spenatbotten efter tips från min syster men tyvärr fanns det inga spenatbottnar på våran Ica så jag körde på vanliga. Köper oftast Ica basic då dem innehåller bara durumvete och vatten. Perfekt för dem med ägg o mjölkallergi.
Recept på denna lasange? … man tar vad man har hemma 😉 var egentligen allt jag gillar o som funkar som fick följa med i ”koket”.
3-4 kyckling fileer ( var ganska stora så tänk per person )
1 gul lök
1 rödlök
ett par champinjoner.
Hacka och släng allt i stekpannan. Jag stekte kyckling först i lite olja.
Koka broccoli så den blir mjuk o lätt att skära i bitar. Släng ner det i stekpannan så det gottar ihop sig med resten av ingredienserna.
I med krossad tomat smak av basilika. Älskar smaksatt krossad tomat. Ta så det ser bra ut.
Krydda efter smak, med vilka kryddor du vill 😉
I med creme fraiche (1 mjölkfri hade jag)
Låt puttra lite medan man förbereder grädden. jag kokar bara den så den blir varm. Även den var mjölkfri. Hade i lite olja då den inte är värst fet. Sedan kryddor.
Sedan gör man som vanlig lasange.
In i ugnen på 200 i ca 35-40min. Beroende på lasange bottnarna.
Jätte gott blev det och allt vart uppätet av oss. Killarna åt som bara den. Kommer göra fler gånger. Måste prova på spenatbotten nästa gång. Älskar spenat! 😉
Senaste kommentarer