(Eftersom jag inte får wordpress att fungera i mobilen tillsammans med bild+text så får jag lägga upp bilder med mobil och sedan skriva text på datorn. En del jobb alltså)
Hursomhelst så gjorde jag mitt första formbröd förrgår och jag hade tyvärr inte hemma allt enligt receptet så jag tog extra majsmjöl. Vet inte om det påverkade brödet något men tycker att det vart väl degig. Fastän jag låtit det stå 5-6 timmar innan jag skurit i det. Som jag förstår nu efter några glutenfria brödbak så tar ju detta sin lilla tid. Både jäsningen och tiden i ugnen, för att inte tala om att väga upp alla ingredienser. Men måste också medge att det är roligt att göra något nytt inom bakning. Fast tråkigt att det tar bara tid, som småbarnsmamma har man ju inte det.
Jag tänker göra detta recept igen men ska då se till att jag har allt hemma innan, kanske blir det bättre konsistens på det då?! sedan kanske jag låter brödet vara till dagen efter, det gör att brödet hinner stabilisera sig.
Jag fick tipset att köra sådant degigt,smuligt bröd i en brödost och konsistensen blir så mycket bättre = ätbart!
Som brödälskare, känner jag tyvärr att det inte är det brödet jag brukar äta.
Men ger så klart det en chans…
Hittade precis detta. http://www.semperglutenfritt.se/lantbrodsmix
Hade provat om jag fixat att äta havre. Lite enklare än att baka helt från grunden och det ska smaka hembakt o gott! 🙂
Åh, såg jätte gott ut! kanske man testar 😉 köpte nyligen en mix men vet inte om Melina pallar vetestärkelse om hon är veteallergiker. Tog inte hänsyn till det när jag köpte tidigare mixen så jag vet inte om hon reagerat på det. Ska testa göra bröd/kaka på denna jag har hemma så vi får se 🙂