Jag gav mig in på att göra dolma igår efter lillan somnat. Gissa om det var en utmaning när hon vaknade upp? O inte på det bästa humöret var hon på. Men det gick! Jag trodde det skulle bli gröt av det hela för man ska packa in köttet ordentligt in i surkålen så att det inte åker upp under kokning. Så vad är bosnisk dolma? Köttfärsblandning, med ris och kryddor. Blandade in en morot också. Sedan packar man in köttfärsblandningen i surkålen och kokar så där 2 timmar nåt. Gjorde en överfull kastrull så nu har vi mat i nån dag hihih. Skönt att slippa tänka på vad man ska äta och lillan tycker med att det är gott.
Jag älskar surkål! Så gott! All surkål är dock inte gott haaha. Saknar bosniskmatlagning och det lagas sällan här hemma, vilket är synd faktiskt för det är såååå himla gott.
Mamma brukar ibland dock ha med sig mat hem till oss <3
Bosnisk maträtt
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Det ser och låter underbart gott!
Jag åt väldigt mycket bosnisk mat när jag var liten. Pappa hade mycket bosniska vänner som vi var hos och vi fick alltid massa god mat och goda bakverk! 🙂
Åh 😀 vad kul! ja det är verkligen gott 😀 synd att man inte gör mycket mer av det hemma, får gå till mamma o äta ;D